Stima de sine şi motivaţia pentru succes la adolescenţi
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
1050 168
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-26 23:09
SM ISO690:2012
ASLA, Ibrahem. Stima de sine şi motivaţia pentru succes la adolescenţi. In: Current Affairs and Perspectives in Psychological Research: International conference of applied psychology, Ed. 1, 29-30 noiembrie 2018, Chisinau. Chișinău, Republic of Moldova: CEP USM, 2018, p. 36.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Current Affairs and Perspectives in Psychological Research 2018
Conferința "International Conference of Applied psychology"
1, Chisinau, Moldova, 29-30 noiembrie 2018

Stima de sine şi motivaţia pentru succes la adolescenţi

Self esteem and motivation for succes of teenagers


Pag. 36-36

Asla Ibrahem
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
Disponibil în IBN: 5 iunie 2019


Rezumat

Fenomenul motivației trebuie examinat și analizat nu doar prin prisma scopului, dar şi ca o modalitate de a avea succes și rezultate înalte. Succesul reprezintă nivelul cel mai înalt în realizarea scopului. Pentru diferite forme de activitate umană (joc, învățare, muncă sau creație), motivația și eficiența acesteia ca factor de mobilizare pentru realizarea cu succes a acestora reprezintă un interes aparte. În acest context, problematica motivației pentru succes la adolescenți este importantă nu doar din punct de vedere teoretic, dar și practic

Motivation should not be considered and interpreted as a purpose, but served as a way of achieving high success. Success is a higher level of accomplishment of a purpose. From the perspective of the different forms of human activity (play, learning, work, creation), what is of interest is the value of motivation and its propulsive efficiency. In this context, the problem of motivation for success to adolescent has not only a theoretical importance, but also a practical one.

Cuvinte-cheie
stimă de sine, succes, eşec şcolar, satisfacţie, factor, motivaţie, trebuința de realizare, potenţial,

self-esteem, success, school failure, satisfaction, factor, motivation, need for achivement, Potential