Potenţialul productiv şi oenologic al soiurilor Chardonnay şi Merlot altoite pe diferite soiuri de portaltoi
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
579 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-25 11:02
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.85(478) (5)
Viticultură. Viță de vie. Vii (624)
SM ISO690:2012
UNGUREANU, Semion, OBADĂ, Eleonora, CRAVEŢ, Natalia. Potenţialul productiv şi oenologic al soiurilor Chardonnay şi Merlot altoite pe diferite soiuri de portaltoi. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor: Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”, 1-2 octombrie 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2015, Vol. 42 (2), pp. 216-221. ISBN 978-9975-64-273-6..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 42 (2), 2015
Conferința "Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor"
Chișinău, Moldova, 1-2 octombrie 2015

Potenţialul productiv şi oenologic al soiurilor Chardonnay şi Merlot altoite pe diferite soiuri de portaltoi

CZU: 634.85(478)

Pag. 216-221

Ungureanu Semion, Obadă Eleonora, Craveţ Natalia
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 26 martie 2019


Rezumat

The highest productive potential (average 2011-2014) was recorded on the hubs of variety Chardonnay grafted on rootstock BerlnadierixRipariaSo4 (10570 kg / ha) followed by Berlnadieri Riparia Kober 5BB rootstock (10220 kg / ha) and Merlot grafted on rootstock Kober 5BB (13412 kg / ha), followed by SO4. Wines obtained from variety Chardonnay grafted on rootstock Kober 5BB and 101-14, and from variety Merlot grafted on rootstock SO4 and 101-14 had the higher quality.

Cuvinte-cheie
affinity, Scion, Rootstock, Grape, grafted vines, wine