Peaches convective drying
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
578 2
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-20 22:17
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.854:634.25 (2)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (94)
Fructe cu sâmbure. Drupe în general (207)
SM ISO690:2012
VIŞANU, Vitali. Peaches convective drying. In: Journal of Engineering Sciences, 2018, vol. 25, nr. 3, pp. 100-110. ISSN 2587-3474. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.2557337
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Journal of Engineering Sciences
Volumul 25, Numărul 3 / 2018 / ISSN 2587-3474 /ISSNe 2587-3482

Peaches convective drying

Uscarea convectivă a piersicilor

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.2557337
CZU: 664.854:634.25

Pag. 100-110

Vişanu Vitali
 
Technical University of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 22 februarie 2019


Rezumat

This article deals with convective drying kinetics process of peaches that were collected in Republic of Moldova climatic area, namely SPRINGCREST, CARDINAL and REDHAVEN varieties. The kinetics study was performed for different temperatures: 50°C, 60°C, 70°C, 80°C, 90°C, for different drying agent velocities: 0.5 m. s-1, 1.0 m. s-1, 1.5 m. s-1, 2.0 m. s-1, 2.5 m. s-1, and for different thicknesses 2.10-3m, 4.10-3m, 6.10-3m, 8.10-3m, 10.10- 3m. For the determination of the optimal quality and conditions of drying parameters there was also performed an appearance analysis for each dried sample.

În articol este prezentat studiul cineticii proceselor de uscare convectivă a piersicilor colectate în aria climatică a Republicii Moldova, și anume soiurile SPRINGCREST, CARDINAL și REDHAVEN. Studiul cinetic a fost realizat pentru diferite temperaturi: 50 °C, 60 °C, 70 °C, 80 °C, 90° C. De asemenea, pentru diferite viteze ale agentului de uscare: 0,5 m.s-1, 1,0 m.s-1, 1,5 m.s-1, 2,0 m.s-1, 2,5 m.s-1 și pentru diferite grosimi ale fragmentelor: 2.10-3 m, 4.10-3 m, 6.10-3 m, 8.10-3 m, 10.10-3 m. Pentru determinarea parametrilor optimi ai condițiilor de uscare a fost efectuată analiza senzorială a produselor după uscare.

Cuvinte-cheie
drying process, convective drying kinetics, drying agent temperature, velocity, humidity, drying duration, peaches.,

proces de uscare, cinetica de uscare convectivă, temperatura agentului de uscare, viteza, umiditatea, durata de uscare, piersici