Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
792 14 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-06-28 09:49 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.11:581.1 (13) |
Cultura fructelor (1429) |
Fiziologia plantelor (522) |
SM ISO690:2012 PEŞTEANU, Ananie. Influenţa acidului giberelinic GA 4+7 asupra fructificării şi calităţii fructelor de măr de soiul golden delicious. In: Ştiinţa Agricolă, 2018, nr. 2, pp. 43-49. ISSN 1857-0003. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa Agricolă | |||||
Numărul 2 / 2018 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202 | |||||
|
|||||
CZU: 634.11:581.1 | |||||
Pag. 43-49 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
Cercetările au fost efectuate în livada întreprinderii SRL „Accesal”, înfiinţată în anul 2010. Obiectul cercetărilor a fost soiul Golden Delicious altoit pe M 26. Pomii au fost conduşi după sistemul de coroană fus obişnuit. Distanţa de plantare 4,0 x 2,0 m. Acidul giberelinic testat a fost GA4+7, produsul Gerlagib LG. Pentru a studia influenţa tratării asupra fructificării și calităţii merelor de soiul Golden Delicious au fost experimentate următoarele variante: 1. Control – fără tratare; 2. Gerlagib LG – 300 ml/ha; 3. Gerlagib LG – 400 ml/ha; 4. Gerlagib LG – 500 ml/ha. Pomii au fost trataţi de 4 ori. Cercetările au fost efectuate în perioada anilor 2016–2017. Pe parcursul cercetărilor s-a studiat cantitatea și greutatea medie a fructelor, productivitatea, fermitatea fructelor, indicele de hidroliză și gradul de afectare a fructelor cu rugozitate. Rezultatele au demonstrat că produsul Gerlagib LG poate fi inclus în sistemul tehnologic pentru a preveni formarea rugozităţii pe fructele de măr de soiul Golden Delicious şi trebuie administrat în doză de la 300 până la 500 ml/ha, în funcţie de condiţiile meteorologice. Produsul poate fi aplicat de 4 ori, începând de la căderea petalelor şi continuând cu următoarele 3 tratamente la intervale de 7–10 zile. |
|||||
Cuvinte-cheie Măr, Acid giberelinic, Rugozitate, Indice de formă, Producţie., Apple, , Gibberellic Acid, , Russeting, , Fruit index, , Yield. |
|||||
|
Google Scholar Export
<meta name="citation_title" content="Influenţa acidului giberelinic GA 4+7 asupra fructificării şi calităţii fructelor de măr de soiul golden delicious"> <meta name="citation_author" content="Peşteanu Ananie"> <meta name="citation_publication_date" content="2018/12/27"> <meta name="citation_journal_title" content="Ştiinţa Agricolă"> <meta name="citation_issue" content="2"> <meta name="citation_firstpage" content="43"> <meta name="citation_lastpage" content="49"> <meta name="citation_pdf_url" content="https://ibn.idsi.md/sites/default/files/imag_file/43-49_0.pdf">