Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
662 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-12-15 14:42 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
392.81(478-22)"XX" (1) |
Obiceiuri, datini privind viața particulară (263) |
SM ISO690:2012 REȘETNIC, Elena. Alimentația în satul Lozova, în a doua jumătate a secolului XX. Introducere. In: Buletin Ştiinţific. Revista de Etnografie, Ştiinţele Naturii şi Muzeologie (Serie Nouă) , 2017, nr. 27(40), pp. 109-115. ISSN 1857-0054. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletin Ştiinţific. Revista de Etnografie, Ştiinţele Naturii şi Muzeologie (Serie Nouă) | |||||
Numărul 27(40) / 2017 / ISSN 1857-0054 | |||||
|
|||||
CZU: 392.81(478-22)"XX" | |||||
Pag. 109-115 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
Articolul vizează alimentația tradițională in satul Lozova, in a doua jumătate a secolului XX. In lucrare au fost expuse informații despre alimentele prezente in meniul zilnic, alimentația ceremonială, și corelarea acestora cu obiceiuri sau sărbători. Bucatele de aici iși au specificul lor, incadrandu-se intrun areal mai larg – zona de centru a spațiului pruto-nistrean.. |
|||||
Cuvinte-cheie alimentaţie, colac, Vin, carne, legume, fructe. |
|||||
|