Que peuvent les arts pour l'education? Recherches et expériences
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
832 12
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-04 17:06
SM ISO690:2012
MOREL, Maia. Que peuvent les arts pour l'education? Recherches et expériences In: Artă şi Educaţie Artistică , 2010, nr. 1-2(14), pp. 24-31. ISSN 1857-0445.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Artă şi Educaţie Artistică
Numărul 1-2(14) / 2010 / ISSN 1857-0445

Que peuvent les arts pour l'education? Recherches et expériences

Pag. 24-31

Morel Maia
 
 
Disponibil în IBN: 15 decembrie 2013


Rezumat

Ce rol au artele în contextul educaţiei artistice? Care este impactul educaţiei artisti-ce asupra dezvoltării personale şi asupra evoluţiei sociale? Grupul Interuniversitar de Investigări în Armonizarea Europeană a Educaţiei (GIIAEE), din cadrul Centrului de In-formare Europeană (Universitatea Perspectiva) a iniţiat un studiu asupra acestor proble-me, plasând educaţia artistică în câmpul educaţiei pentru schimbare. Cercetările şi experienţele acumulate se axează pe cinci probleme, vizând schimba-rea faţă de sine, faţă de artă, faţă de comunitate, faţă de celălalt, şi faţă de mediul ambiant. Prin aceasta înţelegem: schimbarea în raport cu sine însuți - activitate creativă vs activitate reproductivă; schimbarea în modul de apreciere a artei - diversitate de expresie plastică vs stereotip vizual; schimbarea în comportamentul social - convivialitate vs inci-vilitate; schimbarea în raport cu alţii – toleranță vs prejudecată, şi schimbarea în raport cu mediul - angajare vs indiferenţă. Un manual de Educaţie plastică, recent elaborat, exemplifică aceste demersuri educative prin referinţe culturale pertinente şi prin sarcini didactice concrete, formulate în contextul subiectului de cercetare enunţat. Articolul este o sinteză a comunicării prezentate la a II-a Conferinţă Mondială consacrată Educaţiei artistice, Seul (24-28 mai 2010).

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Morel, M.</dc:creator>
<dc:date>2010-03-01</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'>Ce rol au artele în contextul educaţiei artistice? Care este impactul educaţiei artisti-ce asupra dezvoltării personale şi asupra evoluţiei sociale? Grupul Interuniversitar de Investigări în Armonizarea Europeană a Educaţiei (GIIAEE), din cadrul Centrului de In-formare Europeană (Universitatea Perspectiva) a iniţiat un studiu asupra acestor proble-me, plasând educaţia artistică în câmpul educaţiei pentru schimbare.
Cercetările şi experienţele acumulate se axează pe cinci probleme, vizând schimba-rea faţă de sine, faţă de artă, faţă de comunitate, faţă de celălalt, şi faţă de mediul ambiant. Prin aceasta înţelegem: schimbarea în raport cu sine însuți - activitate creativă vs activitate reproductivă; schimbarea în modul de apreciere a artei - diversitate de expresie plastică vs stereotip vizual; schimbarea în comportamentul social - convivialitate vs inci-vilitate; schimbarea în raport cu alţii – toleranță vs prejudecată, şi schimbarea în raport cu mediul - angajare vs indiferenţă. Un manual de Educaţie plastică, recent elaborat, exemplifică aceste demersuri educative prin referinţe culturale pertinente şi prin sarcini didactice concrete, formulate în contextul subiectului de cercetare enunţat.
Articolul este o sinteză a comunicării prezentate la a II-a Conferinţă Mondială consacrată Educaţiei artistice, Seul (24-28 mai 2010).</dc:description>
<dc:source>Artă şi Educaţie Artistică  14 (1-2) 24-31</dc:source>
<dc:title>Que peuvent les arts pour l'education? Recherches et expériences
</dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>