Stagiul de practică –element important pentru experiența de învățare academică a studenților
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1129 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-18 21:48
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
378.147.88 (44)
Învățământ superior. Universități. Cursuri universitare (2576)
SM ISO690:2012
CARAUȘ, Irina. Stagiul de practică –element important pentru experiența de învățare academică a studenților. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe ale Educației), 2018, nr. 5(115), pp. 94-97. ISSN 1857-2103.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe ale Educației)
Numărul 5(115) / 2018 / ISSN 1857-2103 /ISSNe 2345-1025

Stagiul de practică –element important pentru experiența de învățare academică a studenților

Internship – an important element for the students 'academic learning experience

CZU: 378.147.88

Pag. 94-97

Carauș Irina
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 17 octombrie 2018


Rezumat

Astăzi înţelegem mai bine ca oricând că trăim într-o lume în continuă schimbare. Pentru confruntarea cu viitorul, sistemele de învăţământ şi de formare profesională, în general, cel de formare a cadrelor didactice, în particular, trebuie să fie adaptate pentru a oferi o bază largă de cunoştinţe şi pentru a dezvolta competenţe necesare vieţii active. Stagiile de practică sunt o primă încercare de integrare în domeniul optat, oferă un contact direct și profund cu lumea profesio-nală care presupune aflarea, pe durata mai multor săptămâni, într-o companie sau instituţie, acestea devenind „umbra” angajaţilor. Acestea sunt concepute ca fiind, în mod primordial, un instrument de dobândire a unor competențe și abilități practice de către tinerii specialiști și studenți.

Today we understand better than ever that we live in a constantly changing world. In order to confront the future, education and training systems, in general, the teacher training, espectally, needs to be adapted to provide a broad knowledge bas′s and to develop the skills necessary for active life. Internships are the first attempt of integration in the chosen field. They provide a direct and profound contact with the professional world which involves who for several weeks in a company or institution, becoming the "shadow" of the employees. They are designed primarily as a tool for acquiring practical skills and abilities by young specialists and students

Cuvinte-cheie
stagiu de practică,

învățare prin experiență.