Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2019-01-29 17:41 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
504.05:338(478) (1) |
Știința mediului înconjurător (191) |
Situație economică. Politică economică. Conducerea economiei. Planificarea economiei. Producție. Servicii. Prețuri (1086) |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF BibTeX DataCite Dublin Core |
Acta et commentationes (Ştiinţe Naturale şi Exacte) | |||||
Numărul 1(3) / 2017 / ISSN 2537-6284 | |||||
|
|||||
CZU: 504.05:338(478) | |||||
Pag. 52-59 | |||||
|
|||||
![]() |
|||||
Rezumat | |||||
Una dintre cele mai importante probleme ale omenirii este protecţia sistemelor agraroecologice de impactul tehnico-ştiinţific, de intensificare şi protecţie chimică a gospodăriilor agricole, protecţia mediului ambiant de poluare chimică care conduce la acumularea în produsele vegetale a substanţelor nocive, în special a nitraţilor. Este cunoscut că nitraţii în cantităţi excesive pot produce dereglări funcţionale în organismul uman. În rezultatul organizării şi realizării proiectului de cercetare cu tema „Nitraţii şi nitriţii în produsele alimentare de origine vegetală” a fost efectuată cercetarea comparativă a nitraţilor şi nitriţilor în produsele alimentare, cât şi tehnologiile culinare care favorizează diminuare a lor. |
|||||
Cuvinte-cheie educaţie, dezvoltare durabilă, protecţia mediului, nitraţi, diminuare, proiect de cercetare. |
|||||
|