Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
895 54 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-03 13:51 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
637.5’64.05(478+100) (2) |
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304) |
SM ISO690:2012 ROTARU, Ilie. Producerea şi consumul cărnii de suine pe plan naţional şi mondial. In: Ştiinţa Agricolă, 2018, nr. 1, pp. 91-98. ISSN 1857-0003. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa Agricolă | ||||||
Numărul 1 / 2018 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202 | ||||||
|
||||||
CZU: 637.5’64.05(478+100) | ||||||
Pag. 91-98 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrare se prezintă evoluţia efectivului de suine, a producţiei de carne, a consumului de carne total pe an şi pe cap de locuitor în perioada anilor 2002–2016 la nivel mondial. În baza datelor obţinute s-a identificat o creştere continuă a efectivelor mondiale de suine şi a producţiei de carne. Astfel, în anul 2016, comparativ cu anul 2002, efectivele de suine s-au mărit cu 9,98%, iar producţia de carne – cu 26,82%, fapt ce demonstrează că procesele de producere au fost organizate folosind metode intensive, iar creşterea producţiei de carne s-a realizat în mare măsură în baza măririi productivităţii animalelor. Consumul total de carne de porc la nivel mondial a crescut cu 12,5 %. |
||||||
Cuvinte-cheie Suine, Carne de porc, Efectiv de animale, Producție mondială, Date statistice. |
||||||
|