Why women stay with violent man?
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
1179 6
Ultima descărcare din IBN:
2021-09-22 14:20
SM ISO690:2012
AYOUB, Eman, ŞTEFÎRŢA, Adelina. Why women stay with violent man? In: The contemporary issues of the socio-humanistic sciences, Ed. 6, 11-12 decembrie 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, 2015, Ediția 6, Vol.1, pp. 417-421. ISBN 978-9975-933-80-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
The contemporary issues of the socio-humanistic sciences
Ediția 6, Vol.1, 2015
Conferința "Preocupări contemporane ale ştiinţelor socio-umane"
6, Chișinău, Moldova, 11-12 decembrie 2015

Why women stay with violent man?

De ce femeile nu părăsesc soții violenți?


Pag. 417-421

Ayoub Eman, Ştefîrţa Adelina
 
Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 15 iunie 2018


Rezumat

Violence provied its presence in a wide spectrum in every term in life. In this days we are witnesses violence in high levels ever since, never pass a day with hearing about violence case or cases even, this index is a red light for a civilized community that trays its best to minimaize the violence range commonly and worldwide. Problems are not solved, and thats give us a look to that life accompined with torture and suffering, although that logic leads a  person that suffer try to change that realty but that’s mostly do not happens. Its clearly seen In family violence cases and among couples that lead to a continous suffering and daily violence. Basing on researches and cases women that had suffered violence once in most of cases continue their whole life suffering violence. When asking that group of women with the keep living with that violent husband or boyfriend I got some indics. 

Violența este prezentă într-un spectru larg de manifestări în fiecare etapă de viață. Actualmente suntem martori ai violenței la un nivel ridicat, nu trece nici o zi fără să audiem despre un caz de violență sau chiar mai multe, acest indice se prezintă ca o lumină roșie pentru o comunitate civilizată care urmează să depună eforturi pentru a minimiza violența din întreaga lume. Problemele violenței nu sunt rezolvate încă, și aceasta ne solicită să examinăm persoanele care suportă o viața însoțită de tortură și de suferință, cu toate că anume ele se conduc de o logică greșită, prin care se încearcă să se schimbe ceva în starea lucrurilor, dar aceasta în majoritatea cazurilor nu se întâmplă. Aceasta se vede clar în cazurile de violență în familie și în rândul cuplurilor care suportă continuu violența. Bazându-se pe cercetări de cazuri cu femei care au suferit violențe în mai multe rânduri, conchdem că ele nu pot să întrerupă ciclul violenței. Prezentăm și analize numerice ale cercetăriii de cazuri cu femei care locuiesc cu un soț violent.

Cuvinte-cheie
violence, torture, suffering, family violence