În societățile moderne, în care se accentuează ascensiunea și pragmatismul, mai este atașamentul primar definitoriu pentru relațiile din cuplurile tinere?
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
827 35
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-24 07:11
SM ISO690:2012
CALUGARU, Elena-Monica, RUSNAC, Svetlana. În societățile moderne, în care se accentuează ascensiunea și pragmatismul, mai este atașamentul primar definitoriu pentru relațiile din cuplurile tinere? In: The contemporary issues of the socio-humanistic sciences, Ed. 6, 11-12 decembrie 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, 2015, Ediția 6, Vol.1, pp. 320-325. ISBN 978-9975-933-80-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
The contemporary issues of the socio-humanistic sciences
Ediția 6, Vol.1, 2015
Conferința "Preocupări contemporane ale ştiinţelor socio-umane"
6, Chișinău, Moldova, 11-12 decembrie 2015

În societățile moderne, în care se accentuează ascensiunea și pragmatismul, mai este atașamentul primar definitoriu pentru relațiile din cuplurile tinere?

In modern societies, where the ascending and pragmatism are emphasized, is primary attachment defining in young couples relashionship?


Pag. 320-325

Calugaru Elena-Monica12, Rusnac Svetlana1
 
1 Universitatea Liberă Internaţională din Moldova,
2 Universitatea „Hyperion”, Bucureşti
 
 
Disponibil în IBN: 15 iunie 2018


Rezumat

Bărbatul și femeia se află mereu între două tendințe opuse: aceea de a fi liber (fac ce vreau, nu ceea ce mi se spune) și aceea de a fi „prins” într-o relație, determinată de nevoia de a fi iubit și nevoia de a iubi și de a se dărui. Fiecare vrea să aibă un partener, dar în același timp dorește și libertatea de a fi singur, regretând lipsa acesteia. Anii ‘90 au marcat un moment important de cotitură atât în plan politic, economic, social și cultural, cu consecințe majore și nu îndeajuns de studiate de psihologia relațiilor de iubire. Noțiunea de atașament a prins mai mult contur acoperind o diversitate de conținuturi și de forme specifice de manifestare, care în limbajul empiric sunt cunoscute sub diferite forme de afectivitate umană. Lucrarea își propune  prezentarea unei interogații a acestor influențe suportate în decursul ultimilor ani, precum și încercarea de a răspunde la întrebarea cuprinsă în titlu.

Man and woman are always between two opposite drives: first is “to be free” (I do what I want, nothing to said me) and second “to be catch” in a relationship, dominated by the need to be loved or to love and to give love. Everyone wants to have a partner, but also want the freedom to be yourself regretting its absence The ‘90’s emphasize an important bend moment in political, economic, social and cultural fields with major consequences and not enough studied the psychology of love relationships. The notion of attachment caught several accounts covering a diversity of content and specific forms of expression, which in the language of empirically known in various forms of affection human work aims at presenting an interrogation of these influences incurred in recent years and attempt to answer the question contained in the title.

Cuvinte-cheie
ataşament, relație de iubire,

cuplu tânăr