Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
686 14 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-28 10:19 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
633.88:615.322:577.1 (1) |
Plante aromatice. Condimente. Plante aleaginoase. Plante colorante. Plante tanante. Plante medicinale (433) |
Medicamentele potrivit originii lor (478) |
Bazele materiale ale vieții. Biochimie. Biologie moleculară. Biofizică (664) |
SM ISO690:2012 GHINJUL, Alexandru. Studiul capacităţii antioxidante și conţinutul total de polifenoli din Mentha Piperita. In: Meridian Ingineresc, 2018, nr. 1, pp. 89-91. ISSN 1683-853X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Meridian Ingineresc | ||||||
Numărul 1 / 2018 / ISSN 1683-853X | ||||||
|
||||||
CZU: 633.88:615.322:577.1 | ||||||
Pag. 89-91 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Prezentul studiu a urmărit evaluarea activității radicalilor liberi și a conținutului total de polifenoli din Mentha piperita. Încă din cele mai vechi timpuri Mentha piperita este cunoscută și utilizată în formă proaspătă și uscată și este folosită frecvent în terapie, cosmetică, dar și în alimente, datorită acțiunilor sale olfactive și farmacologice deosebite care apar după administrare. Efectul compușilor Mentha piperita asupra alimentelor este din ce în ce mai important, deoarece accentuează proprietățile analgezice, antiinflamatorii, antipiretice, |
||||||
|