Utilizarea tehnologiilor informaționale in analiza și controlul calității procesului de producție a cafelei „Espresso”
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
167 7
Ultima descărcare din IBN:
2020-05-04 22:53
SM ISO690:2012
ȚURCANU, Adrian; NUCA, Ilie. Utilizarea tehnologiilor informaționale in analiza și controlul calității procesului de producție a cafelei „Espresso”. In: Telecommunications, Electronics and Informatics. 20-23 mai 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015, pp. 111-113. ISBN 978-9975-45-377-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF
BibTeX
DataCite
Dublin Core
Telecommunications, Electronics and Informatics 2015
Conferința "Telecommunications, Electronics and Informatics"
Chișinău, Moldova, 20-23 mai 2015

Utilizarea tehnologiilor informaționale in analiza și controlul calității procesului de producție a cafelei „Espresso”


Pag. 111-113

Țurcanu Adrian, Nuca Ilie
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
Disponibil în IBN: 18 mai 2018


Rezumat

The article refers to the usage of information technology for quality control of the production process beverages from coffee beans. The coffee equipment is presented and extraction principle of the percolation method is described and highlights the influence of environmental factors on the quality of the finished product are highlighted. The STATISTICA software is used for quality control. Because of data processing of the measured parameters, the correlation coefficients of the mass and flow rate in terms of the atmospheric moisture were determined. It was observed that changing environment determines the quality of raw materials and production process parameters need to be adjusted in order to decrease the deviation.  

Cuvinte-cheie
Aparat de cafea,

măsurări experimentale, soft STATISTICA, controlul statistic al calității