Produse secundare de origine vitivinicolă şi utilizarea lor (studiu informativ)
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1272 68
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-14 18:30
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.26 (34)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
SM ISO690:2012
GĂINĂ, Boris, COBIRMAN, Galina, GOLUBI, Roman. Produse secundare de origine vitivinicolă şi utilizarea lor (studiu informativ). In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2018, nr. 1(48), pp. 70-74. ISSN 1857-0461.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 1(48) / 2018 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Produse secundare de origine vitivinicolă şi utilizarea lor (studiu informativ)

Viticultural and wine secondary products and their use (information study)

CZU: 663.26

Pag. 70-74

Găină Boris1, Cobirman Galina2, Golubi Roman3
 
1 Academia de Ştiinţe a Moldovei,
2 Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova,
3 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 14 mai 2018


Rezumat

Sunt evaluate realizările ştiinţifice semnificative privind valorificarea produselor secundare vitivinicole. Pe baza lor s-au elaborat biotehnologii moderne de obţinere a unor produse valoroase, cu aplicare vastă în ramurile economiei naţionale: industria alimentară, oenologie, farmacologie, cosmetologie, producerea energiei termice şi electrice. Se evită acumularea deşeurilor vitivinicole şi se asigură un impact major de protejare a mediului ambiant.

Significant scientific achievements about recovery of viticulture and winemaking secondary products are evaluated. Based on them, modern biotechnologies have been developed to obtain valuable products, with extensive application in the branches of the national economy: food industry, oenology, pharmacology, cosmetology, thermal and electrical energy production. Avoid the accumulation of viti- and wine waste and ensure a major impact on the environment.

Cuvinte-cheie
produse secundare, complex vitivinicol,

biotehnologii.