Productivitatea grâului de toamnă la aplicarea îngrăşămintelor minerale pe cernoziom carbonatic în condiţiile agroclimaterice ale anului agricol 2015-2016
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
683 10
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-11 10:41
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
631.811 (120)
Îngrășăminte chimice și naturale. Îmbogățirea solului. Stimularea creșterii. Stimulanți pentru plante (377)
SM ISO690:2012
CIOCHINA, Vitalie. Productivitatea grâului de toamnă la aplicarea îngrăşămintelor minerale pe cernoziom carbonatic în condiţiile agroclimaterice ale anului agricol 2015-2016. In: Solul şi îngrăşămintele în agricultura contemporană, 6-7 septembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Centrul Editorial-Poligrafic al USM, 2017, pp. 69-73. ISBN 978-9975-71-927-8.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Solul şi îngrăşămintele în agricultura contemporană 2017
Conferința "Solul şi îngrăşămintele în agricultura contemporană"
Chișinău, Moldova, 6-7 septembrie 2017

Productivitatea grâului de toamnă la aplicarea îngrăşămintelor minerale pe cernoziom carbonatic în condiţiile agroclimaterice ale anului agricol 2015-2016

CZU: 631.811

Pag. 69-73

Ciochina Vitalie
 
Institutul de Pedologie, Agrochimie si Protectie a Solului „Nicolae Dimo”
 
 
Disponibil în IBN: 14 martie 2018


Rezumat

Fertilization of winter wheat with mineral nitrogen and phosphorus fertilizers directly determined the yield level, its quality and the gluten yield. The non-fertilization of the winter wheat allowed the production of 2.76 t/ha of grain. In fertilized variants with a nitrogen dose of 120 kg/ha on the phosphorus founds: 1,0 - 1,5 - 2,5 - 3,5 mg P2O5/100 g of soil the harvest level increased from 3,00 to 4.70 t/ha or increase was 8.70 - 70.29%. The gluten content was ranged from 23.6 to 26.7%, and it was included in the II quality group and MMB consists - 33.5 - 38.6 g. The gluten yield in the control variant was 0.55 t ha, applying the 120 kg/ha N dose on the optimal phosphorus background doubled this yield to 1.18 t / ha or with 115%.

Cuvinte-cheie
harvest, Quality,

gluten yield