Substanțele cu structură polifenolică ca indice de calitate a unor categorii de ceai comercializate în Republica Moldova
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
815 11
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-11 18:45
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
339.166.82:663.95(478) (1)
Probleme generale ale comerțului. Piața (816)
Ciocolată. Cacao. Cafea. Ceai. Tutun (18)
SM ISO690:2012
. Substanțele cu structură polifenolică ca indice de calitate a unor categorii de ceai comercializate în Republica Moldova. In: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional, 21-22 septembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Complexul Editorial INCE, 2017, Vol.1, pp. 222-224. ISBN 978-9975-3171-5-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional
Vol.1, 2017
Conferința "Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional"
Chișinău, Moldova, 21-22 septembrie 2017

Substanțele cu structură polifenolică ca indice de calitate a unor categorii de ceai comercializate în Republica Moldova

CZU: 339.166.82:663.95(478)

Pag. 222-224

 
Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 23 ianuarie 2018


Rezumat

Calitatea produselor alimentare este o necesitate care determină și starea de sanatate a omului. Ceaiul bogat în substanțe biologic active, care manifestă și proprietăți curative, este foarte utilizat în alimentație.  Prezenta cercetare elucidează calitatea unor categorii de ceai comercializate în R. Moldova prin determinarea taninelor, cofeinei, rutinei ca indici de calitate. În rezultat au fost determinate conținutul de substanțe biologic active( rutină, tanine,cofeină) în categoriile de ceai cercetate.  

The article presents the research results of some varieties of black and green tea on the content of such biologically active substances (BAS), as vitamin P (rutin), catechins, caffeine, tannin. Experimentally proved, that the greatest quantity of substance present in green teas.

Cuvinte-cheie
substanţe biologic active, ceai,

vitamina P, catechine cofeină, tanine