Articolul precedent |
Articolul urmator |
1481 85 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-09 18:15 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
338.432:637.5'64:339.56(498) (1) |
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1497) |
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (297) |
Comerț exterior. Comerț internațional (381) |
SM ISO690:2012 CHETROIU, Rodica. Studiu privind (in)adaptarea sectorului românesc de carne de porc la dezechilibrele pieței. In: Creşterea economică în condiţiile globalizării, 13-14 octombrie 2016, Chișinău. Chisinau, Moldova: Complexul Editorial INCE, 2016, Ediția 11, Vol.1, pp. 246-251. ISBN 978-9975-4453-9-9. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Creşterea economică în condiţiile globalizării Ediția 11, Vol.1, 2016 |
|||||
Conferința "Creşterea economică în condiţiile globalizării" Chișinău, Moldova, 13-14 octombrie 2016 | |||||
|
|||||
CZU: 338.432:637.5'64:339.56(498) | |||||
Pag. 246-251 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
Sectorul de creștere a porcinelor din România parcurge, în prezent, o situație de criză, datorită dezechilibrelor care se manifestă pe piața cărnii de porc, sub influența atât a unor factori de natură internă, dar, mai ales, datorită conjuncturilor de pe piața europeană. Evoluția efectivelor de porcine pe forme de proprietate a urmat o curbă descendentă în ultimii 5 ani, scăzând cu 7,5% în 2015 față de 2010, însă producția internă de carne tăiată a crescut în intervalul analizat cu 7,4%, în condițiile în care importurile de carne de porc arată o tendință de creștere începând cu anul 2013. În același timp, evoluția prețurilor la carnea de porc în viu în ultima perioadă evidențiază tendința de scădere a acestora, fapt ce a afectat rezultatele financiare ale producătorilor. În acest context, studiul de față realizează o analiză a situației actuale a acestui sector, integrând elemente privind structura acestuia, efectivele de animale, producția internă, importul, exportul, consumul de carne, prețul de valorificare, iar, în final, în baza elementelor analizate, rezultând o serie de propuneri de redresare și recomandări. |
|||||
Cuvinte-cheie carne, porc, piaţă, producţie, sector, import, export |
|||||
|