Utilizarea materiei vegetale din fructe de măceș, cătina albă și păducel în tehnologie de panificație
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
716 50
Ultima descărcare din IBN:
2023-08-28 18:15
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.33.022.3:663.478.2 (1)
Uleiuri și grăsimi alimentare. Margarină. Alimente cu proteine (22)
Bere. Industria berii . Malț (17)
SM ISO690:2012
GHENDOV-MOŞANU, Aliona, STURZA, Rodica, PATRAȘ, Antoanela. Utilizarea materiei vegetale din fructe de măceș, cătina albă și păducel în tehnologie de panificație. In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, 7 iunie 2017, Cahul. Cahul: Tipografia „CentroGrafic” SRL, Cahul, 2017, Vol.1, pp. 283-286. ISBN 978-9975-88-007-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.1, 2017
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației"
Cahul, Moldova, 7 iunie 2017

Utilizarea materiei vegetale din fructe de măceș, cătina albă și păducel în tehnologie de panificație

CZU: 664.33.022.3:663.478.2

Pag. 283-286

Ghendov-Moşanu Aliona1, Sturza Rodica1, Patraș Antoanela2
 
1 Universitatea Tehnică a Moldovei,
2 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Iaşi
 
 
Disponibil în IBN: 27 decembrie 2017


Rezumat

This research is focused on the impact of oil extracts on sensory, physicochemical and microbiological parameters of bread prepared from 1st grade flour with addition of 1% (replacing 1% of sunflower oil) and 2% oil extracts. The physicochemical and sensory characteristics of the samples containing oil extracts were better than the ones of controls. The results of baking test showed that the introduction of rosehip and hawthorn oil extracts during bread making increases the shelf life of bread by 24 hours. In the case of the sample containing 2% of sea buckthorn oil, the shelf life was extended up to 96 hours, by slowing down the development of rope spoilage.