Cunoştinţele, atitudinile şi aptitudinile cadrelor didactice din instituţiile preuniversitare în domeniul profilaxiei unor maladii frecvent întâlnite şi al stilului sănătos de viaţă
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
974 7
Ultima descărcare din IBN:
2022-02-07 16:59
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
37.091:613.7 (1)
Organizarea instruirii (530)
Sănătatea şi igiena timpului liber, recreaţiei, somnului (21)
SM ISO690:2012
TÎRSINA, Alla, ZEPCA, Victor. Cunoştinţele, atitudinile şi aptitudinile cadrelor didactice din instituţiile preuniversitare în domeniul profilaxiei unor maladii frecvent întâlnite şi al stilului sănătos de viaţă. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2016, nr. 2(66), pp. 188-190. ISSN 1729-8687.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină
Numărul 2(66) / 2016 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873

Cunoştinţele, atitudinile şi aptitudinile cadrelor didactice din instituţiile preuniversitare în domeniul profilaxiei unor maladii frecvent întâlnite şi al stilului sănătos de viaţă

Considerations about knowledge, attitudes and skills of teachers from pre-university institutions in prophylaxis of diseases commonly occurring and a healthy lifestyle

Знания и навыки педагогических кадров в профилактике распространенных заболеваний и здорового образа жизни

CZU: 37.091:613.7

Pag. 188-190

Tîrsina Alla, Zepca Victor
 
Centrul Naţional de Sanătate Publică
 
 
Disponibil în IBN: 22 noiembrie 2017


Rezumat

Teachers from pre-university institutions have insufficient knowledge, also needed attitudes and behavior in the field of prevention of diseases commonly found as influenza, acute diarrheal diseases and cardiovascular diseases. In their view only cooking salt and sugar foods are those that would be required for limited their excess food as harmful to health.

Педагогические кадры средних учебных заведений владеют в недостаточной мере знаниями и навыками по профилактике распространенных заболеваний как грипп, острые желудочно-кишечные болезни, сердечно сосудистые заболевании. Педагоги считают, что поваренная соль и сахар являются продуктами, которые необходимо ограничить в питании, так как их избыток наносит вред здоровью.

Cuvinte-cheie
teachers, disease prevention, healthy lifestyle