Creşterea, dezvoltarea şi productivitatea cimbrului de munte (Satureja Montana L.) în funcţie de calitatea materialului săditor
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
875 9
Ultima descărcare din IBN:
2023-09-28 06:13
SM ISO690:2012
MUSTEAŢĂ, Grigore, ROŞCA, Nina, TIMCIUC, Constantin, BARANOVA, Natalia. Creşterea, dezvoltarea şi productivitatea cimbrului de munte (Satureja Montana L.) în funcţie de calitatea materialului săditor. In: Mediul Ambiant , 2010, nr. 5(53), pp. 27-30. ISSN 1810-9551.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Mediul Ambiant
Numărul 5(53) / 2010 / ISSN 1810-9551

Creşterea, dezvoltarea şi productivitatea cimbrului de munte (Satureja Montana L.) în funcţie de calitatea materialului săditor

Pag. 27-30

Musteaţă Grigore, Roşca Nina, Timciuc Constantin, Baranova Natalia
 
Institutul de Genetica şi Fiziologie a Plantelor
 
 
Disponibil în IBN: 15 decembrie 2013


Rezumat

In test fields showed that the initiation of industrial plantations of mountain savory (Satureja montana L.) is preferable to use vegetative propagating material produced by: cuttings, layers and particles of plants (shrubs) with annual shoots 8-10. Offspring generation (seedling) to mountain savory qualities do not differ significantly by vegetative cuttings productive - Control. Therefore they are cheaper and can be used as planting material, achieving production of essential oil of 27.9 kg / ha which is 85% of control.