Și iar despre calitate în educație...
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
688 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-03 18:53
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
37.012 (40)
Fundamente ale educației. Teorie. Politică etc. (3882)
SM ISO690:2012
BEZNIŢCHI, Lidia, COPĂCEANU, Roman. Și iar despre calitate în educație.... In: Revista Didactica Pro…, revistă de teorie şi practică educaţională, 2015, nr. 1(89), pp. 42-48. ISSN 1810-6455.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Didactica Pro…, revistă de teorie şi practică educaţională
Numărul 1(89) / 2015 / ISSN 1810-6455

Și iar despre calitate în educație...
CZU: 37.012

Pag. 42-48

Bezniţchi Lidia1, Copăceanu Roman2
 
1 Liceul Teoretic Lăpușna, Hîncești,
2 Liceul Teoretic "Ştefan Holban" com. Cărpineni, r. Hînceşti
 
 
Disponibil în IBN: 9 august 2017


Rezumat

Articolul abordează mai multe aspecte ale calității în educație, care reies din cadrul legal, normativ și de politici publice în domeniu recent aprobate. Sînt analizați factorii care determină calitatea în educație, modificările intervenite în evaluarea performanțelor la matematică ale absolvenților din învățămîntul preuniversitar. Se prezintă o analiză a greșelilor frecvente comise de elevi la concursurile de matematică și la examenele de bacalaureat, oferindu-se și recomandări practice de evitare a acestora. Se accentuează necesitatea revizuirii curriculumului cu scopul de a spori funcționalitatea și relevanța cunoștințelor de matematică.

Article highlights several aspects of quality in education, which stem from the recently approved legal, regulatory and public policy in this area. Are analized the factors that determine quality in education, changes in the performance evaluation in mathematics of pre-university education graduates. It presents an analysis of common mistakes made by students in math competitions and at the baccalaureate exams, offering practical advice and solutions. It emphasizes the necessity to revise the curriculum in order to enhance the functionality and relevance of mathematical knowledge.

Cuvinte-cheie
Mathemathics, quality in education, performances, pre-university education, evaluation,

baccalaureate exams