Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
849 4 |
Ultima descărcare din IBN: 2020-09-20 12:11 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
577.112:577.152.347:581.48 (1) |
Bazele materiale ale vieții. Biochimie. Biologie moleculară. Biofizică (664) |
Morfologia plantelor. Anatomia plantelor (112) |
SM ISO690:2012 CHERDIVARĂ, Ala, RUDACOVA, Angela, RUDACOV, Serghei, ŞUTOV, Andrei. Alergenul ara h3, globulina de rezervă 11s din seminţele de arahide 2. Proteoliza limitată cu tripsină. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2017, nr. 1(101), pp. 41-45. ISSN 1814-3237. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) | |||||||
Numărul 1(101) / 2017 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X | |||||||
|
|||||||
CZU: 577.112:577.152.347:581.48 | |||||||
Pag. 41-45 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Produsul final al proteolizei limitate a subunităților globulinei de rezervă 11S din arahide, Ara h3 (pdb|3c3v), cu tripsină este format din β-catenele intacte și fragmentele K și N ale α-catenelor. Fragmentul K, legat prin legătură disul-fidică cu β-catena, corespunde jumătății N-terminale a β-barrelui (Ile1-Arg109), iar fragmentul N – jumătății adiacente C-terminale (Lys110-Arg213). Identificarea punctelor de scindare corespunzătoare ale α-catenei se bazează pe rezul-tatele electroforezei, pe determinarea masei moleculare a proteinei reziduale prin două metode indepentente, precum și pe analiza nivelului de accesibilitate a resturilor aminoacide la solvent în structura model a moleculei hexamere a Ara h3. La formarea fragmentelor K și N are loc scindarea regiunii C-terminale a α-catenei, în care există trei dintre cei patru determinanți antigenici (epitopii IgE), identificați în Ara h3. Astfel, proteoliza limitată cu tripsină poate reduce semni-ficativ alergenicitatea globulinei 11S din arahide. |
|||||||
Cuvinte-cheie globulinele 11S din seminţe, proteoliză, tripsină, alergeni, epitopii IgE, arahide |
|||||||
|