Studiul unor flavonoide în activităţi de cercetare centrate pe student
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1415 32
Ultima descărcare din IBN:
2023-07-24 17:02
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
378.147:54 (4)
Învățământ superior. Universități. Cursuri universitare (2526)
Chimie. Cristalografie. Mineralogie (1997)
SM ISO690:2012
CALMUŢCHI, Lidia, MELENTIEV, Eugenia, CLIMENTI, Galina. Studiul unor flavonoide în activităţi de cercetare centrate pe student. In: Acta et commentationes (Ştiinţe ale Educaţiei), 2017, nr. 1(10), pp. 125-131. ISSN 1857-0623.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Acta et commentationes (Ştiinţe ale Educaţiei)
Numărul 1(10) / 2017 / ISSN 1857-0623 /ISSNe 2587-3636

Studiul unor flavonoide în activităţi de cercetare centrate pe student
CZU: 378.147:54

Pag. 125-131

Calmuţchi Lidia, Melentiev Eugenia, Climenti Galina
 
Universitatea de Stat din Tiraspol
 
Proiect:
INTAS Optimisation of Tartaric acid and enonotanines extraction from winery wastes and their utilization for the synthesis of new compounds with biological activity and antioxidant properties
 
Disponibil în IBN: 24 iulie 2017


Rezumat

Înrăutăţirea stării ecologice conduce la creşterea riscului dezvoltării stresului oxidativ, acumularea radicalilor liberi care dau naştere la diferite stări patologice în organism. Pentru cercetare au fost alese unele plante medicinale şi varietăţi de ceai datorită prezenţei de substanţe biologic active cu proprietăţi antioxidante. Determinarea spectrofotometrică a capacităţii antioxidante a flavonoidelelor din materialul vegetal propus poate fi aplicată în cercetarea şi aprecierea calităţii produselor alimentare.

The general deterioration of ecological conditions has increased the risk of oxidizing stress progress, accumulation of free radicals leading to various pathological conditions in the organism. The choice of medicinal plants and tea variants as study object is due to the fact that these plants are widely used as medicines due to the rich content of biologically active substances with antioxidant properties. The proposed method for determining the antioxidant activity can be used to study the quality of food.

Cuvinte-cheie
flavonoide, ecologie, competenţă, calitate,

antioxidant