Practici didactice și metodico-interactive de constituire a unităţilor de studiu pentru programele de formare în învăţământul superior
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
879 29
Ultima descărcare din IBN:
2021-12-20 11:48
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
378.1.02(478) (2)
Învățământ superior. Universități. Cursuri universitare (2533)
SM ISO690:2012
CAZAC-SCOBIOALA, Viorica, ADASCALIȚA (CRIGAN), Lucia. Practici didactice și metodico-interactive de constituire a unităţilor de studiu pentru programele de formare în învăţământul superior. In: Studiul artelor şi culturologie: istorie, teorie, practică, 2016, nr. 2(29), pp. 237-246. ISSN 2345-1408.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studiul artelor şi culturologie: istorie, teorie, practică
Numărul 2(29) / 2016 / ISSN 2345-1408 /ISSNe 2345-1831

Practici didactice și metodico-interactive de constituire a unităţilor de studiu pentru programele de formare în învăţământul superior
CZU: 378.1.02(478)

Pag. 237-246

Cazac-Scobioala Viorica, Adascalița (Crigan) Lucia
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
Disponibil în IBN: 14 aprilie 2017


Rezumat

În articolul de faţă este abordată practica de contemplare sistemico-modulară a cursurilor online, specifice învăţământului electronic (eLearning) pentru programele din învăţământul superior și de implicare a unităţilor de învăţare ca model didactic operațional în procesul de predare-învăţare-evaluare. Sunt prezentate componentele sistemico-modulare eLearning specifice disciplinelor de profil și exemple din practica didactică. Un loc aparte îl prezintă aplicarea metodelor interactive prin intermediul tehnicilor și instrumentelor eLearning, utilizând platforma Moodle. În acest context, sunt propuse un ansamblu de metode interactive abile a fiaplicate la discipline cu caracter tehnic și/sau artistic în învăţământul online, funcţie de competenţele caracteristice.

This article considers the practice of online systemic-modular contemplation courses specific to e-learning (eLearning) programs in higher education, and the involvement of learning units operating as a didactic model for teaching, learning and assessment and presents eLearning systemic-modular components specific to profile disciplines and examples of teaching practice. Special emphasis is laid on the application of interactive methods through eLearning techniques and tools, using the Moodle platform. In this context, a set of interactive methods are proposed that can be applied in teaching technical or artistic disciplines in online education, depending on the specific skills.

Cuvinte-cheie
unităţi de studiu,

metode interactive, practici didactice, învăţământ superior,

eLearning