Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1301 45 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-23 13:52 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
579.64:637.146 (2) |
Microbiologie aplicată (368) |
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304) |
SM ISO690:2012 CARTAŞEV, Anatolie, RUDIC, Valeriu. Culturi starter de bacterii lactice termofile pentru produsele lactate fermentate. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2016, nr. 3(330), pp. 156-163. ISSN 1857-064X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii | |||||||
Numărul 3(330) / 2016 / ISSN 1857-064X | |||||||
|
|||||||
CZU: 579.64:637.146 | |||||||
Pag. 156-163 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Lucrarea prezintă rezultatele privind obţinerea, în baza tulpinilor autohtone de bacterii lactice termofile Streptococcus thermophilus şi Lactobacillus bulgaricus, a culturilor mixte active şi stabile destinate utilizării în producerea culturilor starter pentru fabricarea iaurtului şi laptelui covăsit. Din tulpinile selectate, prin asocieri treptate, au fost obţinute 4 culturi noi cu formule determinate de culturi termofile cu activitate optimală de acidifiere şi coagulare a laptelui şi proprietăţi biochimice şi tehnologice corespunzătoare cerinţelor tehnologice pentru fabricarea produselor lactate fermentate. Culturile elaborate în baza asociaţiilor tulpinilor autohtone de bacterii lactice sînt stabile şi asigură fermentarea laptelui, îndeplinesc funcţia tehnologică conform destinaţiei şi contrubuie la obţinerea produselor de calitate corespunzătoare cerinţelor tehnice. Consorţiile de bacterii lactice elaborate pot fi recomandate pentru utilizare în compoziţia culturilor starter fago-alternative destinate fabricării iaurtului şi laptelui covăsit fără stabilizatori şi conservanţi. |
|||||||
Cuvinte-cheie Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, cultură starter |
|||||||
|