Cu privire la alegerea indicatorilor de rezistență a pămînturilor pentru evaluarea capacității portante a terenului de fundație
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
731 2
Ultima descărcare din IBN:
2017-10-25 22:17
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
624.131:69 (1)
Ingineria construcțiilor în general (62)
Industria construcţiilor. Materiale de construcție. Tehnologii și procedee în construcții (213)
SM ISO690:2012
CÎRLAN, Alexandru. Cu privire la alegerea indicatorilor de rezistență a pămînturilor pentru evaluarea capacității portante a terenului de fundație. In: Meridian Ingineresc, 2016, nr. 1(60), pp. 42-45. ISSN 1683-853X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Meridian Ingineresc
Numărul 1(60) / 2016 / ISSN 1683-853X

Cu privire la alegerea indicatorilor de rezistență a pămînturilor pentru evaluarea capacității portante a terenului de fundație
CZU: 624.131:69

Pag. 42-45

Cîrlan Alexandru
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 17 august 2016


Rezumat

Folosind metodele statisticii matematice a fost studiată influenta diferitor factori asupra rezistenţei pământurilor argiloase, ce formează stratul de acoperire şi cel de bază a versanților supuşi alunecării de pe teritoriul Moldovei. Sunt propuse ecuaţii ce permit de a ţine cont de posibila reducere a rezistenţei pământurilor în timp.

Through mathematical statistics, the influence of various factors on clay soils’ strength, that compose surface and deep landslide slopes of Moldova, was researched. Equations that permit to take into account the possible decrease of soil strength over the time.

En utilisant les méthodes de la statistique mathématique il a été étudié l'influence de différents facteurs sur la résistance de terres argileuses, constituant le revêtement et la base des pistes soumises au glissement de la Moldavie. On a proposé des équations qui permettent de tenir compte de la réduction possible de la résistance de terres au fil du temps.

Методами математической статистики исследовано влияние различных факторов на прочность глинистых грунтов, слагающих покровную и коренную толщу оползневых склонов Молдовы. Предложены уравнения, позволяющие учесть возможное снижение прочности грунтов во времени.