Study on microencapsulated food for human nutrition
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
923 9
Ultima descărcare din IBN:
2022-01-18 17:53
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664:66.022.32/.39 (1)
Producerea și consevarea alimentelor solide (296)
SM ISO690:2012
VALSAME, Mihaela, STOICA, Maricica, ALEXE, Petru. Study on microencapsulated food for human nutrition. In: Journal of Research on Trade, Management and Economic Development, 2016, nr. 1, pp. 87-95. ISSN 2345-1424.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Journal of Research on Trade, Management and Economic Development
Numărul 1 / 2016 / ISSN 2345-1424 /ISSNe 2345-1483

Study on microencapsulated food for human nutrition
CZU: 664:66.022.32/.39
JEL: L65, L66, Q18

Pag. 87-95

Valsame Mihaela, Stoica Maricica, Alexe Petru
 
"Dunarea de Jos" University of Galati
 
 
Disponibil în IBN: 9 august 2016


Rezumat

Microencapsulation is a new technology that has been used in various fields: food industry, cosmetics, detergents, textiles, photography, chemical, medical and pharmaceutical, agricultural, electronics, drawing and painting, waste treatment and biotechnology. Microencapsulation offers a variety of opportunities, such as: labile compounds protection (lipid and vitamin protection against oxidation processes, probiotic protection), facilitation of handling (intelligent and interactive packaging), mixing the immiscible components (the microencapsulation of essential oils and their introduction as microcapsules in a liquid medium),transforming a liquid component in a powder (powders are obtained from liquid components by microencapsulation in cyclodextrin), masking the unpleasant taste and smell (the unwanted smell of fish or the bitter taste of amino acids, the strong odour of allyl isothiocyanate) and providing a controlled slow release of bioactive substances (the aroma compounds microencapsulation). The general objective of the authors is consulting a database required to establish a work plan needed to achieve the project research and the thesis. The authors hope that the scientific information presented in this paper could be useful for food industry specialists, and other professionals who want to know and to strengthen their scientific framework regarding the benefits of microencapsulation.

Microîncapsularea este o nouă tehnologie, utilizată în varii domenii: alimentar, cosmetic, al detergenților, textil, al fotografiei, chimic, medical și farmaceutic, agricol, electronic, pentru desen și pictură, tratarea deșeurilor și biotehnologic. Microîncapsularea oferă o varietate de oportunități, cum ar fi: protecția compușilor labili (protecția lipidelor și a vitaminelor împotriva proceselor de oxidare, protecția probioticelor), facilitarea manipulării (ambalajele inteligente și interactive), amestecarea componentelor nemiscibile (microîncapsularea uleiurilor esentiale și introducerea acestora sub formă de microcapsule în mediu lichid), transformarea unui component lichid într-o pulbere solidă (prin microîncapsularea în ciclodextrine a componentelor lichide se obțin pulberi), mascarea gustului și mirosului neplăcut (mirosul nedorit de pește, gustul amar al aminoacizilor, mirosul neplăcut și puternic al izotiocianatului de alil), oferind o eliberare lentă și controlată a substanțelor bioactive (prin microîncapsularea compușilor de aromă). Obiectivul general al lucrării este consultarea datelor științifice actuale în vederea întocmirii unei baze de date bibliografice necesară pentru derularea planului de lucru obligatoriu proiectului de cercetare și realizării tezei de doctorat. Autorii speră că informațiile științifice prezentate în această lucrare ar putea fi utile studenților, tinerilor cercetători dar și specialiștilor din industria alimentară și altor categorii de profesioniști care doresc să cunoască și să-și consolideze informațiile științifice cu privire la beneficiile tehnicilor de microîncapsulare.

Микроинкапсуляция это новая технология, используемая в различных областях: пищевой, косметической, моющих средств, текстиля, фотографии, химической, медицинской и фармацептической, сельскохозяйственной, электронной, рисования и живописи, обработки отходов и в биотехнологии. Микроинкапсуляция предоставляет многообразие возможностей, таких как: защита лабильного соединения (защита липидов и витаминов от процессов окисления, защита пробиотиков), облегчениеобработки (интеллектуальная и интерактивная упаковка), смешивание несмешиваемых компонентов (микроинкапсуляция эфирных масел и их внедрение в виде микрокапсул в жидкую среду), превращение жидкого компонента в твердый порошок (путем микрокапсулирования жидких компонентов в циклодекстрин получают порошки), маскировку неприятного вкуса и запаха (запаха рыбы, горького вкуса аминокислот, сильного и неприятного запаха аллилизотиоцианата), медленное и контролируемое высвобождение биологически активных веществ (через микрокапсулирование ароматических соединений). Основная цель данной работы заключается в исследовании актуальных научных достижений для составления базы библиографических данных, необходимых для надлежащего выполнения рабочего плана по исследовательскому проекту и реализации диссертации. Авторы надеются, что научная информация, представленная в данной работе, может быть полезна студентам, молодым ученым и специалистам в области пищевой промышленности и другим категориям специалистов, заинтересованных в углублении своих научных познаний о преимуществах методов микроинкапсуляции.

Cuvinte-cheie
microencapsulation,

food industry,

human nutrition, encapsulant, encapsulated, flavour