Natura juridică a raportului de furnizare a energieielectrice consumatorilor casnici (prin prisma contenciosului administrativ)
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
817 16
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-20 15:27
SM ISO690:2012
VOLCINSCHI, Victor, BORDIAN, Mariana. Natura juridică a raportului de furnizare a energieielectrice consumatorilor casnici (prin prisma contenciosului administrativ). In: Revista Naţională de Drept, 2014, nr. 12(170), pp. 2-8. ISSN 1811-0770.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Naţională de Drept
Numărul 12(170) / 2014 / ISSN 1811-0770 /ISSNe 2587-411X

Natura juridică a raportului de furnizare a energieielectrice consumatorilor casnici (prin prisma contenciosului administrativ)

Pag. 2-8

Volcinschi Victor, Bordian Mariana
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 28 martie 2016


Rezumat

Consumatorul, în calitate de persoană fizică ce comandă, procură produse ori beneficiază de servicii, inclusiv de furnizare a energiei electrice, are dreptul la o protecție specială din partea statului prin reglementarea raporturilor juridice de furnizare a energiei electrice. Actualmente, instanţele judecătoreşti responsabile de supravegherea raporturilor de furnizare a energiei electrice sunt instanțele de concensios administrativ, însă în doctrina juridică se prezintă controverse referitor la determinarea naturii juridice a acestui raport.

Le consommateur en qualité de toute personne physique qui procure des biens ou des services, y compris la fourniture d’électricité, a le droit à une protection spéciale de l’Etat par la règlementation des relations juridiques de fourniture de l’énergie électrique. Les instances judiciaires responsables sur la surveillance des rapports de fourniture de l’énergie électrique sont les tribunaux administratifs, mais la doctrine juridique présente des controverses sur la détermination de la nature de ce rapport.

Cuvinte-cheie
energie electrică, consumator, serviciu public,

instanţe judiciare, contencios admisnitrativ