Goji berries general characteristics
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1115 12
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-12 00:11
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.7:58 (3)
Fructe mici ale tufelror și ale plantelor ierbacee. Arbuști baciferi (130)
Botanică (1748)
SM ISO690:2012
DODON, Adelina, DIKUSAR, Galina, BOLOHAN, Livia. Goji berries general characteristics. In: Revista Botanică, 2015, nr. 2(11), pp. 96-100. ISSN 1857-2367.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Botanică
Numărul 2(11) / 2015 / ISSN 1857-2367 /ISSNe 2587-3814

Goji berries general characteristics
CZU: 634.7:58

Pag. 96-100

Dodon Adelina, Dikusar Galina, Bolohan Livia
 
Technical University of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 26 februarie 2016


Rezumat

The paper represents a study of the biological and nutritional potentials of Goji fruits. In our country, Goji fruits aren’t as well-known as sea buckthorns and rose hip cultures, that’s why there should be performed a better study of them. The reason of such highlighted attention for these berries is well-known by 6000 years of exploitation by Chinese, Tibetan and Indian phytotherapists, though there wasn’t made any scientific researches. This work contains bibliographic studies of Goji berries composition and nutritional effect. Those are consumed in row and dry form and are highly requested in our country and are imported from foreign ones. Although for a better understanding of the effect of these fruits there must be performed a detailed study of the composition and the quality of this product in relation to the national and international standards.

Se argumentează studiul privind valorificarea potenţialului biologic şi nutritiv a fructelor Goji. Deşi la nivel naţional nu are aceeaşi pondere precum cătina sau măcieşul, cultura Goji necesită un studiu mai profund pentru a fi cultivată şi prelucrată la noi in ţară. Această necesitate este argumentată prin beneficiile apreciate timp de 6000 de ani de către fitoterapeuţi in China, Tibet şi India insă ne fiind cercetate ştiinţific. In lucrare sunt expuse rezultatele studiului bibliografic a compoziţiei şi efectului nutriţional a fructelor Goji, care se consumă atat proaspete cat şi uscate, produs solicitat pe piaţa internă dar exportat din străinătate. Totuşi pentru valorificarea potenţialului biologic a fructelor Goji se impune necesitatea studierii amănunţite a compoziţiei şi calităţii acestui produs in concordanţă cu standardele naţionale şi internaţionale.