Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
980 13 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-01 22:54 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.1:631.563 (1) |
Cultura fructelor (1437) |
Lucrări agricole (1225) |
SM ISO690:2012 SVETLICENCO, Valentina. Изменение содержания пектиновых веществ в плодах яблони под влиянием пленкообразующего состава «pelecol» при длительном хранении. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2015, nr. 6(86), pp. 33-36. ISSN 1814-3237. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) | ||||||
Numărul 6(86) / 2015 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X | ||||||
|
||||||
CZU: 634.1:631.563 | ||||||
Pag. 33-36 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
A fost studiată dinamica substanţelor pectice în fructele de măr de soiurile Idared, Goldenspur şi Mantuaner, păstrate în atmosfera modificată. S-a constatat că compoziţia peliculogenă „Pelecol” a încetinit gradul de biodegradare a substanţelor pectice în fructele soiurilor de măr experimentate. S-a depistat că tempoul de hidroliză a protopectinei în pectină e caracteristic soiului şi a servit ca indice al rezistenţei acestuia la păstrare. |
||||||
Cuvinte-cheie fructe, Pelecol, păstrare, pectină, atmosferă modificată. |
||||||
|