Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
861 38 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-07 17:08 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664:634.51(478) (1) |
Producerea și consevarea alimentelor solide (296) |
Nucifere. Fructe cu coajă tare (62) |
SM ISO690:2012 GROSU, Carolina. Proteinele miezului și șrotului de nucă (Juglans Regia L). In: Meridian Ingineresc, 2015, nr. 1(56), pp. 79-82. ISSN 1683-853X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Meridian Ingineresc | ||||||
Numărul 1(56) / 2015 / ISSN 1683-853X | ||||||
|
||||||
CZU: 664:634.51(478) | ||||||
Pag. 79-82 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrare au fost studiate proteinele sumare, fracţiile proteice şi componenţa în aminoacizi a miezului şi şrotului de nucă grecească (Juglans Regia L) la două soiuri de nucă Kălăraşi şi Cogălniceanu din Republica Moldova. Rezultatele obţinute demonstrează că şrotul de nuci, după conţinutul proteinei totale, fracţiilor proteice şi aminoacizilor proteinogeni, este un produs preţios bogat în proteine bine balansate cu aminoacizi esenţiali şi cu o valoare biologică majorată şi pot servi drept adaos în pregătirea produselor alimentare. |
||||||
|