Proteinele miezului și șrotului de nucă (Juglans Regia L)
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
861 38
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-07 17:08
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664:634.51(478) (1)
Producerea și consevarea alimentelor solide (296)
Nucifere. Fructe cu coajă tare (62)
SM ISO690:2012
GROSU, Carolina. Proteinele miezului și șrotului de nucă (Juglans Regia L). In: Meridian Ingineresc, 2015, nr. 1(56), pp. 79-82. ISSN 1683-853X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Meridian Ingineresc
Numărul 1(56) / 2015 / ISSN 1683-853X

Proteinele miezului și șrotului de nucă (Juglans Regia L)
CZU: 664:634.51(478)

Pag. 79-82

Grosu Carolina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 19 decembrie 2015


Rezumat

În lucrare au fost studiate proteinele sumare, fracţiile proteice şi componenţa în aminoacizi a miezului şi şrotului de nucă grecească (Juglans Regia L) la două soiuri de nucă Kălăraşi şi Cogălniceanu din Republica Moldova. Rezultatele obţinute demonstrează că şrotul de nuci, după conţinutul proteinei totale, fracţiilor proteice şi aminoacizilor proteinogeni, este un produs preţios bogat în proteine bine balansate cu aminoacizi esenţiali şi cu o valoare biologică majorată şi pot servi drept adaos în pregătirea produselor alimentare.

There were studied the summary proteins, protein fractions and amino acid composition of the walnut (Juglans Regia L) kernel and oil cake in two varieties of walnuts Kălăraşi and Cogălniceanu from Moldova. The obtained results allow us to summarize that walnut oil cake by total protein content, protein fractions and proteinogenic amino acids is a valuable product rich in proteins with well balanced essential amino acids and with an increased biological value which can serve as a very good addition to food preparation on condition of rational use.

Ont été étudiés les protéines sommaires, les fractions protéiques et la composition en acides aminés du cerneau et de la farine de noix (Juglans regia L.) en deux variétés de noix Kălăraşi et Cogalniceanu de Moldavie. Les résultats obtenus nous permettent de résumer ce que la farine de noix après teneur totale en protéines, fractions protéiques et des acides aminés protéinogénique est un produit précieux avec une valeur biologique accrue et peut servir comme une très bonne addition à la préparation des aliments, pourvu l'utilisation rationnelle.

Было изучено общее содержание белков, белковых фракции и аминокислотный состав ядер и жмыха грецких орехов (Juglans Regia L) сортов Кэлэраш и Когэлничану в Республике Молдова. Полученные результаты, позволяют сделать вывод, что ореховый жмых является ценным продуктом и может быть использован, как пищевая добавка при приготовлении пищевых продуктов, с условием рационального использования.