Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1197 72 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-02 11:33 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
637.146:663.1 (1) |
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304) |
Microbiologie industrială. micrologie industrială. Fermentare, industrii de fermentare. Industria băuturilor. Industria stimulenților (593) |
SM ISO690:2012 BANTEA-ZAGOREANU, Valentina, POPESCU, Liliana, CANJA, Ana. Iaurt îmbogățit cu inulină: studiul proprietăților senzoriale, fizico - chimice și reologice. In: Meridian Ingineresc, 2015, nr. 1(56), pp. 30-33. ISSN 1683-853X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Meridian Ingineresc | ||||||
Numărul 1(56) / 2015 / ISSN 1683-853X | ||||||
|
||||||
CZU: 637.146:663.1 | ||||||
Pag. 30-33 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Acest articol reflectă modificările senzoriale și fizico-chimice care au loc în iaurtul cu conținut redus de grăsimi, prin adăugarea fibrei dietetice – inulină. Sunt descrise proprietățile reologice, știind că inulina se comportă ca un înlocuitor al grăsimii, creând o anumită textură netedă și cremoasă. La fel a fost elaborată schema tehnologică generală pentru producerea acestui tip de iaurt. Produsul este așteptat pe piață, fiind competitiv cu cele din comerț. |
||||||
|