Procedee de extragere din levuri a manoproteinelor şi proprietăţile lor fizico-chimice
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
948 17
Ultima descărcare din IBN:
2023-02-22 13:57
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
581.19:547.918 (1)
Fiziologia plantelor (526)
Chimie organică (484)
SM ISO690:2012
BEJENARU (FULGA), Ludmila. Procedee de extragere din levuri a manoproteinelor şi proprietăţile lor fizico-chimice. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2015, nr. 1(81), pp. 37-41. ISSN 1814-3237.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii)
Numărul 1(81) / 2015 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X

Procedee de extragere din levuri a manoproteinelor şi proprietăţile lor fizico-chimice
CZU: 581.19:547.918

Pag. 37-41

Bejenaru (Fulga) Ludmila
 
Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 21 august 2015


Rezumat

În lucrare se propun procedee eficiente de izolare a manoproteinelor din biomasa levuriană. Procedeul cu aplicarea autolizei biomasei celulare timp de 24 de ore în combinaţie cu tratarea alcalină sporeşte cu 23,3% manoproteinele extrase comparativ cu proba martor. Sunt descrise însuşirile fizico-chimice ale manoproteinelor izolate din pereţii celulari levurieni.

In the current work we propose efficient methods of manoproteins extraction from yeast biomass. The method of application of cellular biomass autolysis for 24 hours combined with alcaline treating increases the manoproteins extraction with 23.3%, compared to the control sample. Physical and chemical attributes of the isolated manoproteins from yeast cell walls are described.

Cuvinte-cheie
manoproteine, levuri,

metode de extragere, proprietăţi fizico-chimice.