Metode de extragere din levuri a Β-glucanilor şi proprietăţle lor fizico-chimice
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
813 10
Ultima descărcare din IBN:
2023-09-22 14:46
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
577.2/.3 (1)
Bazele materiale ale vieții. Biochimie. Biologie moleculară. Biofizică (655)
SM ISO690:2012
USATÎI, Agafia, CHISELIŢA, Natalia. Metode de extragere din levuri a Β-glucanilor şi proprietăţle lor fizico-chimice. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2015, nr. 1(325), pp. 153-159. ISSN 1857-064X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii
Numărul 1(325) / 2015 / ISSN 1857-064X

Metode de extragere din levuri a Β-glucanilor şi proprietăţle lor fizico-chimice
CZU: 577.2/.3

Pag. 153-159

Usatîi Agafia, Chiseliţa Natalia
 
Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM
 
Disponibil în IBN: 24 iunie 2015


Rezumat

Lucrarea propune procedee eficiente de izolare a β-glucanilor din biomasa levuriană. Cercetările au finalizat cu caracterizarea însuşirilor fizico-chimice a β-glucanilor izolaţi din pereţii celulari de drojdie pentru o posibilă valorifi care în diverse domenii.

This paper proposes efficient methods of β-glucan extraction from yeast biomass. The article presents the physico-chemical characteristics of β-glucans extracted from yeast cells wall and suggests their possible applications.

В статье предложены эффективные способы экстракции β-глюканов из биомассы дрожжей. Дана физико-химическая характеристика β-глюканов, выделенных из дрожжевых клеток, на основании которой можно предложить области их применения. Библ.–18, таб.-1, рис.-3.

Cuvinte-cheie
β-glucani, levuri,

metode de extragere, proprietăţi fizico-chimice.