Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
860 4 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-06-27 15:09 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.8:581.1 (14) |
Viticultură. Viță de vie. Vii (621) |
Fiziologia plantelor (522) |
SM ISO690:2012 NEGRU, Petru, POPOVICI, Ana. Unele particularităţi ale potenţialului de oxidoreducere la plantele viticole în funcţie de organ, geneza lăstarilor şi rezistenţa la secetă şi ger. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2014, nr. 3(324), pp. 76-83. ISSN 1857-064X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii | |||||
Numărul 3(324) / 2014 / ISSN 1857-064X | |||||
|
|||||
CZU: 634.8:581.1 | |||||
Pag. 76-83 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
S-a constatat că activitatea ascorbatoxidazei şi catalazei este mai înaltă la soiurile de viţă de vie cu rezistenţă pronunţată la secetă şi ger, iar a peroxidazei - la cele cu rezistenţă joasă. În condiţii de secetă severă şi temperaturi supraoptimale peroxidazei îi aparţine
cea mai înaltă amplitudine a activităţii fermentative. Frunzelor părţii apicale a lăstarilor principali şi lăstarilor aderenţi le este caracteristic un potenţial antioxidativ mai pronunțat şi rezistenţă mai înaltă la secetă şi temperaturi supraoptimale în comparaţie cu lăstarii principali. Inflorescențele au un potenţial antioxidant mai redus în comparaţie cu al frunzelor. |
|||||
Cuvinte-cheie plante viticole, oxido-reducere, rezistenţa la seceta şi ger., stres |
|||||
|