Caracteristica indicilor fizico-chimici ai rădăcinilor uscate cu aplicarea energiei microundelor
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
900 2
Ultima descărcare din IBN:
2021-10-15 14:22
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.834:621.3.029.6 (1)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (94)
Electrotehnică (1154)
SM ISO690:2012
BANTEA-ZAGOREANU, Valentina, LUPAŞCO, Andrei, TARLEV, Vasile, BRAGA, Elena, OSADCI, Ana, CIUBATICO, Olga. Caracteristica indicilor fizico-chimici ai rădăcinilor uscate cu aplicarea energiei microundelor. In: Fizică şi tehnică: procese, modele, experimente, 2009, nr. 1, pp. 56-58. ISSN 1857-0437.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Fizică şi tehnică: procese, modele, experimente
Numărul 1 / 2009 / ISSN 1857-0437

Caracteristica indicilor fizico-chimici ai rădăcinilor uscate cu aplicarea energiei microundelor

The physic and chemical characteristic of the roots which have been dried up with application of microwave energy

CZU: 664.834:621.3.029.6

Pag. 56-58

Bantea-Zagoreanu Valentina, Lupaşco Andrei, Tarlev Vasile, Braga Elena, Osadci Ana, Ciubatico Olga
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 12 decembrie 2014


Rezumat

Uscarea - este un proces tehnologic complex, care trebuie să asigure nu numai păstrarea indicilor de calitate a materialului, dar şi în unele cazuri îmbunătăţirea acestor indici. În lucrarea respectivă sunt studiate caracteristicile fizico-chimice ale rădăcinilor uscate cu aplicarea energiei microundelor. Au fost determinate conţinutul de zaharuri, inulină, proteine, grăsimi pentru diferite regimuri de uscare. Rezultatele obţinute vor permite alegerea regimului optim de uscare.

Drying is a complexe tehnological proces whicle weds to assure not even the preserving of the paramaters of the matter, but in some causes even the improving of these parameters. I this physico-chemical caracteristics of the dried roots with application of microwave energy was studied. The sugars, inulin, proteins and fats contents were determined for different drying regimes. Obtining rezults of searchings will allow choosing optimal drying regime.