Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1299 13 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-06-29 18:14 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
641.1:615.874 (1) |
Economie casnică. Științe domestice. Întreținerea casei (166) |
Fizioterapie. Terapie fizică. Radioterapie. Alte tratamente terapeutice non-medicamentoase (288) |
SM ISO690:2012 BULGARU, Viorica, COŞCIUG, Lidia, SIMINIUC, Rodica. Biological value of dietary carbohydrates of boiled soryz (Sorghum Oryzoidum) products. In: Intellectus, 2014, nr. 2, pp. 108-111. ISSN 1810-7079. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Intellectus | ||||||
Numărul 2 / 2014 / ISSN 1810-7079 /ISSNe 1810-7087 | ||||||
|
||||||
CZU: 641.1:615.874 | ||||||
Pag. 108-111 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Indicele glicemic este considerat a fi un index valid al va-lorii biologice a glucidelor alimentare. El este un criteriu de clasificare a alimentelor care conţin carbohidraţi, bazat pe efectul lor asupra concentraţiei de glucoză din sânge (glicemiei) în timpul celor două-trei ore de la ingestie. Alimentele cu indice glicemic ridicat (> 70) sunt digerate şi absorbite mai uşor în organism, determinând o
creştere bruscă şi un nivel ridicat de glucoză din sânge. Stări frecvente de hiperglicemie pot conduce la tulburări metabolice, diabet şi obezitate. În lucrare sunt prezentate rezultatele determinărilor experimentale ale indicilor glicemici ale boabelor, crupelor şi amidonului de soriz fierte
în comparaţie cu glucoza. Datele obţinute completează
informaţiile bibliografice existente despre valorea biologică a glucidelor din varietăţi noi de produse cerealiere, care vor fi utile şi necesare în elaborarea raţiilor alimentare pentru diferite categorii de populaţie. |
||||||
|