Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
743 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-09-28 13:21 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
635.64:631.8 (3) |
Plante de grădină. Grădinărit (696) |
Îngrășăminte chimice și naturale. Îmbogățirea solului. Stimularea creșterii. Stimulanți pentru plante (377) |
SM ISO690:2012 KALITKA, V., KARPENKO, K.. The influence of the growth regulator AKM on
the biochemical composition of tomatoes and its change during their storage. In: Ştiinţa Agricolă, 2014, nr. 1, pp. 30-34. ISSN 1857-0003. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa Agricolă | ||||||
Numărul 1 / 2014 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202 | ||||||
|
||||||
CZU: 635.64:631.8 | ||||||
Pag. 30-34 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Scopul principal al cercetării a fost studierea influenţei stimulatorului de creştere AKM asupra cantităţii de substanţe nutritive şi de substanţe fiziologic active şi asupra duratei de păstrare a tomatelor (soiurile Eleonora şi Klondike), în condiţii de stepă uscată. Soluţia apoasă de AKM (substanţa activă 3.10-5 g/l) a fost utilizată pentru înmuierea seminţelor înainte de plantare şi pentru stropirea plantelor de tomate în perioada de vegetaţie. Cercetarea demonstrează că odată cu aplicarea preparatului AKM a crescut cantitatea de substanţă uscată (cu 0,44%), de zahăruri (0,32%), de acid ascorbic şi de b-caroten (7,5 – 11,3%) în tomate. Durata de păstrare a tomatelor s-a mărit cu 7-10 zile. De asemenea, s-a redus pierderea substanţelor nutrutive şi a substanţelor biologic active, ceea ce a făcut posibilă păstrarea produselor pentru un termen de 30 de zile şi menţinerea calităţii lor normale. |
||||||
Cuvinte-cheie Lycopersicon esculentum, Growth regulator, Tomatoes, Chemical composition, Shelf life |
||||||
|