Studierea şi evaluarea alimentaţiei din instituţiile de învăţământ preuniversitar din raionul Rîşcani
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
895 3
Ultima descărcare din IBN:
2020-04-12 05:45
SM ISO690:2012
MANOLE, Virgil, ZBANCĂ, Nina. Studierea şi evaluarea alimentaţiei din instituţiile de învăţământ preuniversitar din raionul Rîşcani. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţe Medicale, 2013, nr. 5(41), pp. 238-239. ISSN 1857-0011.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţe Medicale
Numărul 5(41) / 2013 / ISSN 1857-0011

Studierea şi evaluarea alimentaţiei din instituţiile de învăţământ preuniversitar din raionul Rîşcani

Pag. 238-239

Manole Virgil, Zbancă Nina
 
Centrul de Sănătate Publică Râşcani
 
 
Disponibil în IBN: 3 aprilie 2014


Rezumat

Alimentaţia neraţională duce la dereglarea proceselor metabolice, micşorează rezistenţa organismului şi poate fi cauza diverselor maladii. În felul acesta pentru fiecare persoană în parte şi grup de populaţie sunt recomandate anumite norme fiziologice – igienice de alimentaţie. Pe parcursul ultimilor 3 ani sunt în creştere maladiile sistemului digestiv şi maladiile sângelui şi a sistemului hematopoietic. Alimentaţia de o deplină valoare, raţională şi variată rămâne unul din cei mai importanţi factori în fortificarea sănătăţii copiilor.

Irrational alimentation leads to the deregulation of metabolic processes, decreases the resistance of the organism and can be the cause of various illnesses. This way, for every person and population group there are certain physiologicalhygienic norms of alimentation. For the last 3 years maladies of the digestive system, of the blood and the hematopoietic system have been rising. Rational, wholesale value and varied alimentation continues to be one of the most important factors in the fortification of the health of children.

Нерациональное питание приводит к нарушению обменных процессов, снижает сопротивляемость организма, в следствии развиваются различные заболевания. Таким образом, для каждого в отдельности и групп населения рекомендованы специальные гигиенические физиологические нормативы питания. За последние 3 года возрос уровень заболеваний пищеварительной системы, заболевание крови и кроветворной системы. Полное рациональное, разнообразное питание остается одним из главных факторов в укреплении здоровья детей.

Cuvinte-cheie
alimentaţie, studiere, laborator, raport,

factor