Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1202 41 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-21 10:31 |
SM ISO690:2012 VRABIE, Valeria, CIOCHINĂ, Valentina, FURDUI, Teodor, DERJANSCHI, Valeriu. Proprietăţile biochimice ale zerului ca supliment proteic la hrănirile de primăvară timpurie ale familiilor de albine. In: Buletin Ştiinţific. Revista de Etnografie, Ştiinţele Naturii şi Muzeologie (Serie Nouă) , 2013, nr. 18(31), pp. 124-132. ISSN 1857-0054. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletin Ştiinţific. Revista de Etnografie, Ştiinţele Naturii şi Muzeologie (Serie Nouă) | |||||
Numărul 18(31) / 2013 / ISSN 1857-0054 | |||||
|
|||||
Pag. 124-132 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
Utilizarea siropului din zahăr şi zer în calitate de supliment proteic la hrănirile de primăvară timpurie stimulează creşterea familiilor de albine şi majorarea productivităţii
la culesul mierii de salcâm, comparativ cu familiile din grupul martor, cărora li s-a administrat sirop din zahăr cu apă. Rezultatele obţinute se explică prin faptul că zerul, inclus în componenţa amestecului, este valoros din punct de vedere al calităţii proteinelor, spectrului şi conţinutului aminoacizilor esenţiali, care este net mai mare comparativ cu polenul, precum şi cu alte surse de proteine. Zerul de asemenea conţine toate vitaminele grupei B, enzime şi minerale, care sporesc capacităţile lucrătoare ale albinelor, activează ponderea reginei, ameliorează hrănirea puietului. |
|||||
Cuvinte-cheie Protein, amino acid, Pollen, whey, honey bee. |
|||||
|