Instruirea igienică a angjaţilor din ramura comerţului cu poduse alimentare. perspective Și oportunităţi
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1886 65
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-22 10:19
SM ISO690:2012
TCACI, Eudochia. Instruirea igienică a angjaţilor din ramura comerţului cu poduse alimentare. perspective Și oportunităţi. In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2013, nr. 2(14), pp. 264-267. ISSN 1857-1719.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”
Numărul 2(14) / 2013 / ISSN 1857-1719

Instruirea igienică a angjaţilor din ramura comerţului cu poduse alimentare. perspective Și oportunităţi

Pag. 264-267

Tcaci Eudochia
 
Şcoala de Management în Sănătate Publică a USMF
 
 
Disponibil în IBN: 23 ianuarie 2014


Rezumat

Asigurarea nivelului adecvat de siguranță a produselor alimentare depind în mare măsură de nivelul de cunoștințe igienice specifice al angajaților. Instruirea angajaților din ramura comerțului cu produse alimentare este asigurată de către Centrele de Sănătate Publică. Evaluarea nivelului de cunoștințe igienice specifice profesiei a demonstrat ponderea înaltă a persoanelor cu cunoștințe suficiente constituind 57,2 și 57,5% până la instruirea igienică și după instruirea igienică corespunzător. S-a demonstrat un nivel insuficient de cunoștințe în domeniului riscurilor pentru sănătate la grupul studiat. În perspectivă, programele de instruire igienică ar putea fi extinse prin includerea măsurilor de educație pentru sănătate și promovarea modului sănătos de viață.

The ensuring of the appropriate safety level of foodstuffs depends, to a greater extent, on the level of specific hygiene knowledge of the employees. The training of the employees involved in the food trade is provided by the Centers of Public Health. The assessment of the level of hygienic knowledge, specific to this profession have shown high percentage, being in the range of 57,2 to 57,5, before and after the training respectively. It has been demonstrated a low level of knowledge of the health risks of the studied group. In the outlook the training programs could be expanded by including measures of health education and promotion of healthy lifestyles.