Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
823 13 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-11 19:16 |
SM ISO690:2012 CERNELEA, Natalia, RÎMIŞ, Constantin, CHIRLICI, Alexei. Evaluarea igienică comparativă a izbucnirilor de intoxicaţii alimentare în raport cu inofensivitatea alimentelor în municipiul Chişinău. In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2013, nr. 2(14), pp. 120-124. ISSN 1857-1719. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu” | ||||||
Numărul 2(14) / 2013 / ISSN 1857-1719 | ||||||
|
||||||
Pag. 120-124 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Au fost studiate izbucnirile de intoxicaţii alimentare, atât de origine microbiană, cât şi nemicrobiană, care au avut loc în municipiul Chişinău pe parcursul ultimei perioade de 10 ani(2003-2012). S-a constatat, că acestea se înregistrau anual. Cota-parte a probelor de alimente, care n-au corespuns standardelor în vigoare, a avut tendinţa spre scădere. Au fost determinate principalele produse alimentare incriminate, factorii şi condiţiile, care au favorizat apariţia maladiilor. Analiza rezultatelor obţinute permite elaborarea unui plan de măsuri de prevenire a intoxicaţiilor alimentare. |
||||||
|