Studiul interacţiunilor medicament-aliment în grupul anticoagulantelor cumarinice
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1065 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-24 15:56
SM ISO690:2012
UNCU, Livia, JARDAN, Diana, VÎSLOUH, Oxana, SUVORCHINA, Olga, MOISEEV, Ana, UNCU, Andrei. Studiul interacţiunilor medicament-aliment în grupul anticoagulantelor cumarinice . In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2013, nr. 1(14), pp. 361-364. ISSN 1857-1719.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”
Numărul 1(14) / 2013 / ISSN 1857-1719

Studiul interacţiunilor medicament-aliment în grupul anticoagulantelor cumarinice

Pag. 361-364

Uncu Livia, Jardan Diana, Vîslouh Oxana, Suvorchina Olga, Moiseev Ana, Uncu Andrei
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 23 ianuarie 2014


Rezumat

Au fost studiate interacţiunile medicament-aliment pe exemplul Warfarinei şi a două alimente - usturoiul şi ghimbirul. S-a demonstrat, că administrarea Warfarinei concomitent cu consumul sporit de usturoi şi ghimbir, duce la potenţarea efectului anticoagulant cu risc sporit de hemoragii. Se recomandă diminuarea consumului acestor alimente în timpul tratamentului cu anticoagulante cumarinice.

The food-drug interactions on the example of warfarin and two foods - garlic and ginger - were studied. It is shown, that concomitant administration of warfarin with increased consumption of garlic and ginger, leads to enhanced anticoagulant effect of warfarin with increased risk of bleeding. Is recommended to reduce consumption of these foods during the treatment with cumarinic anticoagulants.