Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1065 14 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-24 15:56 |
SM ISO690:2012 UNCU, Livia, JARDAN, Diana, VÎSLOUH, Oxana, SUVORCHINA, Olga, MOISEEV, Ana, UNCU, Andrei. Studiul interacţiunilor medicament-aliment în grupul anticoagulantelor cumarinice
. In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2013, nr. 1(14), pp. 361-364. ISSN 1857-1719. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu” | ||||||
Numărul 1(14) / 2013 / ISSN 1857-1719 | ||||||
|
||||||
Pag. 361-364 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Au fost studiate interacţiunile medicament-aliment pe exemplul Warfarinei şi a două alimente - usturoiul şi ghimbirul. S-a demonstrat, că administrarea Warfarinei concomitent cu consumul sporit de usturoi şi ghimbir, duce la potenţarea efectului anticoagulant cu risc sporit de hemoragii. Se recomandă diminuarea consumului acestor alimente în timpul tratamentului cu anticoagulante cumarinice. |
||||||
|