Studiu privind aplicarea sistemului de siguranţă al alimentului bazat pe principiile HACCP la fabricarea vinurilor albe seci de consum curent în Moldova
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
741 42
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-08 16:11
SM ISO690:2012
CUMPANICI, Andrei. Studiu privind aplicarea sistemului de siguranţă al alimentului bazat pe principiile HACCP la fabricarea vinurilor albe seci de consum curent în Moldova . In: Meridian Ingineresc, 2009, nr. 3, pp. 78-81. ISSN 1683-853X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Meridian Ingineresc
Numărul 3 / 2009 / ISSN 1683-853X

Studiu privind aplicarea sistemului de siguranţă al alimentului bazat pe principiile HACCP la fabricarea vinurilor albe seci de consum curent în Moldova

Pag. 78-81

Cumpanici Andrei
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 2 decembrie 2013


Rezumat

HACCP est un système scientifique utilisé dans les procès de la préparation des aliments et est appliqué depuis longtemps dans les pays étrangères dans la prévention des risques alimentaires, leur réduction ou élimination. On a commencé aussi l’implémentation du système HACCP dans les fabriques du vin de la Moldavie. C’est la raison pourquoi des études amples sont performée visant la rédaction et implémentation d’un système de la sécurité alimentaire basé sur les principes HACCP dans les entreprises qui travaille avec des produits végétales.

HACCP este un sistem ştiinţific utilizat în controlul proceselor de producere a alimentelor şi este aplicat de mult timp în ţările de peste hotare în prevenirea pericolelor asociate produselor alimentare, reducerii sau eliminării lor. Sistemul HACCP a început să fie implementat şi la fabricile de vin din Moldova. Din aceste considerente se efectuează studii ample privind elaborarea şi implementarea sistemului de siguranţă a alimentului bazat pe principiile HACCP la întreprinderile de prelucrare a materiilor prime vegetale.

The HACCP is a scientific system approach to control the food production processes and it is already used in developed countries in preventing food safety hazards, eliminating or reducing them to acceptable levels. The HACCP systems started to be implemented at Winery Companies in Moldova. Based on this we carry out advance research regarding elaboration and implementation Food Safety Management System based on HACCP Principles at processing Raw Materials Company.