Optimizarea proceselor de macerare a unor pomuşoare îngheţate
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
815 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-02 09:39
SM ISO690:2012
CODREAN (SCLIFOS), Aliona, ARHIP, Vasile. Optimizarea proceselor de macerare a unor pomuşoare îngheţate . In: Meridian Ingineresc, 2011, nr. 1, pp. 27-28. ISSN 1683-853X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Meridian Ingineresc
Numărul 1 / 2011 / ISSN 1683-853X

Optimizarea proceselor de macerare a unor pomuşoare îngheţate

Pag. 27-28

Codrean (Sclifos) Aliona, Arhip Vasile
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 16 decembrie 2013


Rezumat

În această lucrare au fost studiate procesele optimizării maceratelor hidro – alcoolice din pomuşoare îngheţate: zmeură, coacăză neagră şi mure. Au fost elaborate matricele de planificare şi determinate conţinutul de substanţe fenolice în maceratele obţinute.

It has been studied optimization processes to obtain hydro – alcoholic macerated made from frozen berries, such as: raspberrys, blackberrys and black currant. It have been developed planning matrices and determined the content of phenolic substances in obtained macerated.

Dans ce travail on a ètudiè optimisation des processus dans les macèrậtes hydroalcoolique de framboises, de cassis et de mures congelès. Matrices de planification ont ètè èlaborès et dèterninè la teneur en substances phènoliques on macerates obtenus.