Acţiunea procesului de fermentare-macerare asupra capacităţilor reducătoare a vinului roşu pinot noir
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
671 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-17 14:39
SM ISO690:2012
URSU, Sorina. Acţiunea procesului de fermentare-macerare asupra capacităţilor reducătoare a vinului roşu pinot noir . In: Meridian Ingineresc, 2013, nr. 1, pp. 26-29. ISSN 1683-853X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Meridian Ingineresc
Numărul 1 / 2013 / ISSN 1683-853X

Acţiunea procesului de fermentare-macerare asupra capacităţilor reducătoare a vinului roşu pinot noir

Pag. 26-29

Ursu Sorina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 16 decembrie 2013


Rezumat

În lucrarea dată sunt prezentate rezultatele experienţelor în care s-a stabilit influenţa regimurilor de fermentaremacerare asupra capacităţilor reducătoare, complexului fenolic şi indicilor cromatici a vinurilor roşii. Vinurile au fost produse din soiul de struguri Pinot Noir cu adaos sau fără de dioxid de sulf şi enzime.

This article presents the results of experiments that established influence of fermentation-maceration regimes on reducing capacity, polyphenolic compounds and chromatic index of red wines. Wines were produced from Pinot Noir grapes variety with or without the addition of sulfur dioxide and enzymes.

L’article présent les résultats d'expériences qui influencent les régimes établis de la fermentation macération sur la réduction capacité, de composé phénolique et l'indice chromatique des vins rouges. Vins ont été produits à partir de cépage Pinot Noir, avec ou sans l'ajout de dioxyde de soufre et des enzymes.