Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
875 4 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-04-18 15:17 |
SM ISO690:2012 STRATAN-BINZARI, Maria, CILOCI (DESEATNIC), Alexandra. Proprietăţile fizico-chimice ale preparatului
enzimatic amilolitic recuperat din lichidul
cultural al tulpinii Aspergillus niger 33-19
CNMN FD 02A
. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2013, nr. 1(319), pp. 136-142. ISSN 1857-064X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii | ||||||
Numărul 1(319) / 2013 / ISSN 1857-064X | ||||||
|
||||||
Pag. 136-142 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Au fost stabiliţi parametrii optimi de acţiune şi stabilitatea preparatului enzimatic amilolitic obţinut din lichidul cultural al tulpinii Aspergillus niger 33-19 CN MN FD 02A.
Preparatul amilolitic obţinut manifestă activitate catalitică maximă la temperatura de 70°C şi pH-ul 3,0 şi 7,0. Preparatul enzimatic se caracterizează prin stabilitate înaltă la
temperaturi de 40-50°C timp de 60 min. şi în diapazon de pH – 3,0-7,0. În condiţii standard de conservare preparatul amilolitic obţinut din lichidul cultural al micromicetei A.
niger 33-19 CNMN FD 02A păstrează până la 94% din activitate timp de 12 luni. |
||||||
Cuvinte-cheie preparat enzimatic - Aspergillus niger - amilaze, activitate amilalitică. |
||||||
|