Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1151 66 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-04 23:28 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
392.8 (106) |
Obiceiuri, datini privind viața particulară (263) |
SM ISO690:2012 GRĂDINARU, Natalia. Alimentaţia tradiţională ca metodă de profilaxie şi tratament. In: Revista de Etnologie şi Culturologie, 2012, nr. 11-12, pp. 109-113. ISSN 1857-2049. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Etnologie şi Culturologie | ||||||
Numărul 11-12 / 2012 / ISSN 1857-2049 /ISSNe 2537-6152 | ||||||
|
||||||
CZU: 392.8 | ||||||
Pag. 109-113 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Studiul încearcă să demonstreze acţiunea curativ-terapeutică
a sistemului alimentar tradiţional, rezultată din corectitudinea, echilibrul şi inteligenţa alegerii, preparării şi consumării hranei. Sistemul de reprezentări sincretice a contribuit la diversificarea, repartiţia sezonieră, interdicţia sau indicaţia unor alimente şi introducerea conceptelor de „hrană de leac” sau alimente-medicament. |
||||||
Cuvinte-cheie alimentaţie tradiţională, profilaxie, sincretism, terapie, substanţe nutritive |
||||||
|