Aspecte ale tehnologiei de producere a marcotelor de levănţică în scopul fondării plantaţiilor industriale
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1055 15
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-02 18:23
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
633.812:631.5(478) (1)
Plante aromatice. Condimente. Plante aleaginoase. Plante colorante. Plante tanante. Plante medicinale (433)
Lucrări agricole (1225)
SM ISO690:2012
COLŢUN, Maricica, CIUBOTARU, Alexandru, TELEUŢĂ, Alexandru, CHISNICEAN, Lilia. Aspecte ale tehnologiei de producere a marcotelor de levănţică în scopul fondării plantaţiilor industriale . In: Revista Botanică, 2012, nr. 1(5), pp. 90-94. ISSN 1857-2367.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Botanică
Numărul 1(5) / 2012 / ISSN 1857-2367 /ISSNe 2587-3814

Aspecte ale tehnologiei de producere a marcotelor de levănţică în scopul fondării plantaţiilor industriale
CZU: 633.812:631.5(478)

Pag. 90-94

Colţun Maricica, Ciubotaru Alexandru, Teleuţă Alexandru, Chisnicean Lilia
 
Gradina Botanică (Institut) a AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 5 decembrie 2013


Rezumat

Folosirea raţională a resurselor vegetale a devenit o problemă actuală. Evident este faptul, că folosirea plantelor în diferite ramuri ale economiei naţionale deschide noi posibilităţi în vederea menţinerii efective a sănătăţii, tratamentului şi prevenirii bolilor. Utilizarea speciilor de plante aromatice cultivate evidenţiază noi aspecte importante şi de perspectivă a substanţelor biologic active cu însuşiri profi lactice. Cultivarea plantelor medicinale şi aromatice este favorizată de condiţiile pedoclimatice ale Republicii Moldova. Diversitatea condiţiilor naturale, fără îndoială, lasă amprente enorme asupra speciilor care constituie acele surse vegetale pentru industria medicinală şi alimentară. Un rol important în vederea măririi producţiei de masă vegetală i se atribuie cercetărilor ştiinţifi ce bioecologice şi îmbunătăţirii tehnologiilor de cultivare ale acestor plante.

The rational use of plant resources become an actual problem. Obviously, this is because the use of plants in various branches of national economy, in everyday life, opens up new possibilities for effective health training, treatment and disease prevention. Using aromatic species cultivated open quite important perspectives-source of biologically active substances with prophylactic properties. Cultivation of medicinal and aromatic plants is favoured by climatic conditions of our country. Variety of natural conditions prints a wide range of the species, which is a source of vegetal material for medicine and food. An important role in increasing the production of herbs plays bio-ecological scientific research, improvements and cultivation technologies for these plants.

Cuvinte-cheie
Lavanda, tehnologie, plantaţie, detaşare,

marcote