Influenţa uleiului din seminţe de struguri asupra stresului oxidativ în mucoasă, suc gastric şi sânge la pacienţii cu ulcer duodenal
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
859 6
Ultima descărcare din IBN:
2022-06-16 17:01
SM ISO690:2012
PODGURSCHI, Lilia, GHICAVÂI, Victor, BARBA, Doina, BUTOROV, Valentina. Influenţa uleiului din seminţe de struguri asupra stresului oxidativ în mucoasă, suc gastric şi sânge la pacienţii cu ulcer duodenal. In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2010, nr. 1(11), pp. 335-340. ISSN 1857-1719.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”
Numărul 1(11) / 2010 / ISSN 1857-1719

Influenţa uleiului din seminţe de struguri asupra stresului oxidativ în mucoasă, suc gastric şi sânge la pacienţii cu ulcer duodenal

Pag. 335-340

Podgurschi Lilia, Ghicavâi Victor, Barba Doina, Butorov Valentina
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 17 decembrie 2013


Rezumat

Peptic ulcer patients, who have been added Regesan to the classic schemes of treatment, showed a more accelerated decrease of lipids peroxidation established by malonic dialdehide assessment and increase of the antioxidant system activity established by the assessment of superoxide dismutase and catalase , of the total antioxidant activity (TAA), F factor , both in the gastric mucosa and juice and in the serum and erythrocytes.

Pacienţii cu ulcer duodenal, care au suplimentat la schemele clasice de tratament regesanul, au demonstrat o diminuare mai intensă a peroxidării lipidelor apreciat prin determinarea dialdehidei malonice şi intensificarea activităţii sistemului antioxidant apreciat prin determinarea superoxiddismutazei şi catalazei, activităţii antioxidante totale, factorului F, atât în mucoasa gastrică şi sucul gastric, cât şi în ser şi eritrocite.